terug naar winkel
De Mei-jaren
Anjet Daanje
e-book € 6,99

Samenvatting
Sibren Hartman en zijn vrouw, Dop Meis, zijn beiden kunstschilder. Dop is beroemd geworden door het schilderen van sombere Groningse landschappen. Ze wonen in een boerderij in de Noordpolder, ingeklemd tussen de graanvelden en de waddendijk, tenminste dat gelooft Sibren. Want op een dag is niets meer zeker. Er komt een onbekende man aan de deur die beweert Sibren naar de bakker in het dorp te zullen brengen, in plaats daarvan beginnen ze aan een vreemde, verwarrende tocht, die de lezer langzamerhand de waarheid over Sibren en Dop doet inzien.

Anjet Daanje schreef de novelle De Mei-jaren in 2004 naar aanleiding van de toekenning van het Belcampo Stipendium, de literaire prijs van de Provincie Groningen.
De Mei-jaren is het vijfde deel uit de Belcampo Reeks. Andere winnaars van het Belcampo Stipendium zijn o.a. Nanne Tepper, Max Niematz, Anneke Claus en Jan Glas.

Uit het juryrapport van het Belcampo Stipendium:
‘Niet alleen schrijft Anjet Daanje in heldere en spannende taal; zij weet in het verhaal dat zij vertelt een bijzondere beklemming op te bouwen door een geraffineerde verdeling van de informatie. Steeds weer wordt de lezer verrast door nieuwe gegevens, een nieuwe visie op het gebeuren, terwijl toch de kern van de problematiek een ongekend raadsel blijft, zoals in het leven van ons allemaal.’

Productspecificaties
Titel: De Mei-jaren
Auteur: Anjet Daanje
Uitgeverij: Passage
Genre: novelle
Prijs: € 6,99
Jaar van verschijnen: 2020
Druk: heruitgave
EAN: 9789054528883
Omslagontwerp: Dieb
Omslagafbeelding: detail van schilderij Herfst in Frankrijk (Dieb)
Verschijningsvorm: e-book
Bestandsformaat: epub met digitaal watermerk
Geschikt voor: alle e-readers/tablets/telefoons/computers waarop een app/programma is
      geïnstalleerd waarmee epub-bestanden kunnen worden gelezen
Bestandsgrootte: 0,6 MB
Verkrijgbaar: in iedere grotere internetboekwinkel
Oorspronkelijke (papieren) uitgave: uitgeverij Philip Elchers, 2004 (Belcampo Reeks)
Omvang (in papieren druk): 45 blz.

De Mei-jaren is ook verkrijgbaar als paperback bij uitgeverij Philip Elchers voor € 12,50.Nadere informatie over De Mei-jaren

Bekijk locatiefoto’s en plattegronden die Anjet Daanje gebruikte bij het schrijven van De Mei-jaren, en foto’s van de uitreiking van het Belcampo Stipendium aan Anjet Daanje.

Lees een fragment uit De Mei-jaren.

De pers over De Mei-jaren

Biblion (Annemiek Buijs):
Het verhaal is knap geschreven.

Nieuwsbrief Godert Walter:
Alles wat over de inhoud wordt verteld verraadt te veel. Maar wát een schrijfster is hier aan het woord, wát een goed verhaal.

Lees meer recensies van De Mei-jaren.

terug naar winkel