terug naar winkel
De blinde fotograaf
Anjet Daanje
e-book € 8,99

Samenvatting
Voor Goof bestaat de wereld pas echt als hij haar door het oog van zijn camera ziet. Wanneer de jonge fotograaf op gruwelijke wijze wordt mishandeld en zijn gezichtsvermogen voorgoed verliest, lijkt zijn leven dan ook zinloos. Het incident heeft niet alleen een verwoestend effect op het leven van Goof, maar ook op dat van zijn vriendin Noortje. De studente wiskunde is vastbesloten achter de identiteit van de dader te komen – iets waarvoor Goof zich merkwaardig genoeg niet lijkt te interesseren. Al snel krijgt Noortje spijt van haar nieuwsgierigheid, want door het grillige karakter van de gebeurtenissen wordt zij gedwongen haar wereldbeeld aan te passen.

De blinde fotograaf is een spannende roman waarin goed en kwaad niet langer eenduidig te benoemen zijn. Door de beeldende schrijfstijl wordt het ongewone vanzelfsprekend en het gebruikelijke opmerkelijk.

De blinde fotograaf is de tweede roman van Anjet Daanje. Hij verscheen in 1998 (in papieren paperback) bij uitgeverij Kwadraat. Het was de eerste roman die onder het pseudoniem Anjet Daanje verscheen, haar vorige roman (Pianomuziek in de regen) verscheen onder haar echte naam: Anjet den Boer.

Productspecificaties
Titel: De blinde fotograaf
Auteur: Anjet Daanje
Uitgeverij: Passage
Genre: roman
Prijs: € 8,99
Jaar van verschijnen: 2020
Druk: heruitgave
EAN: 9789054528852
Omslagontwerp: Dieb
Omslagfoto: Anjet Daanje
Verschijningsvorm: e-book
Bestandsformaat: epub met digitaal watermerk
Geschikt voor: alle e-readers/tablets/telefoons/computers waarop een app/programma is
      geïnstalleerd waarmee epub-bestanden kunnen worden gelezen
Bestandsgrootte: 0,6 MB
Verkrijgbaar: in iedere grotere internetboekwinkel
Oorspronkelijke (papieren) uitgave: Uitgeverij Kwadraat, 1997
Omvang (in papieren druk): 316 blz.Nadere informatie over De blinde fotograaf

Bekijk locatiefoto’s, een plattegrond en een bladzijde van de drukproef van De blinde fotograaf.

Lees een fragment uit De blinde fotograaf.

De pers over De blinde fotograaf

Nieuwsblad van het Noorden (Bram Hulzebos):
Een ingenieuze thriller [...] De blinde fotograaf is niet alleen snel geschreven, het léést ook razendsnel. [...] Het wordt ook meeslepend omdat Daanje heel geraffineerd in ieder hoofdstuk een tipje van de sluier oplicht.

Brabants Dagblad (Fred Monsma):
Een psychologische roman die spanning bevat. Het is zonder meer boeiend te ontdekken wat er nu precies is voorgevallen [...] Daarbij kent De blinde fotograaf een verrassende ontknoping.

UK (Universiteitskrant Groningen, Harry Perton):
Daanje schreef een zeer onderhoudende psychologische thriller, met rake observaties van mensen en situaties, bloedstollende scènes en een beetje terloopse, niet al te nadrukkelijke humor. Een thriller die bovendien leest als een trein en die de lezer af en toe behoorlijk op het verkeerde been zet.

GPD (regionale dagbladen, Peter Kuijt):
Meer vertellen over de inhoud van dit boek zou een stuk van de fraaie intrige weggeven. [...]. De veelzijdige Daanje heeft met De blinde fotograaf een verrassende en verrassend spannende roman afgeleverd. De plot zit geraffineerd in elkaar, haar taalgebruik is om jaloers op te worden: ze hanteert een verfijnd soort beeldspraak die geen moment verveelt.

Lees meer recensies van De blinde fotograaf

terug naar winkel