terug naar winkel
Delle Weel
Anjet Daanje
e-book € 8,99

Samenvatting
Delle Weel is de naam van een personage uit een bekende televisieserie. Als chef-kok van haar eigen restaurant leidt zij het dramatische leven waar de meeste mensen slechts van kunnen dromen. Hoewel Delle Weel buiten de grenzen van het televisiescherm niet bestaat beïnvloedt zij de levens van drie vrouwen die met het personage, en daardoor indirect met elkaar, verbonden zijn: de scenarioschrijfster, de actrice die de rol van Delle Weel vertolkt en de vrouw die ooit model heeft gestaan voor de chef-kok. Maar wat gebeurt er met hen als het met Delle Weel bergafwaarts gaat?

De roman Delle Weel schetst op subtiele wijze onze moderne maatschappij waarin onder invloed van media en internet de grens tussen fictie en werkelijkheid steeds verder vervaagt.

Anjet Daanje schreef Delle Weel in 2009/2010. Voor het schrijven van de roman ontving zij een werkbeurs van het Nederlands Letterenfonds.
Delle Weel verscheen in 2011 bij uitgeverij Thomas Rap/De Bezige Bij. Het is de zesde roman die van Anjet Daanje is gepubliceerd.
Delle Weel werd genomineerd voor de Halewijnprijs 2012.

Productspecificaties
Titel: Delle Weel
Auteur: Anjet Daanje
Uitgeverij: Passage
Genre: roman
Prijs: € 8,99
Jaar van verschijnen: 2020
Druk: heruitgave
EAN: 9789054528890
Omslagontwerp: Dieb
Omslagfoto: Emad Kolahi
Verschijningsvorm: e-book
Bestandsformaat: epub met digitaal watermerk
Geschikt voor: alle e-readers/tablets/telefoons/computers waarop een app/programma is
      geïnstalleerd waarmee epub-bestanden kunnen worden gelezen
Bestandsgrootte: 0,7 MB
Verkrijgbaar: in iedere grotere internetboekwinkel
Oorspronkelijke (papieren) uitgave: Uitgeverij Thomas Rap/De Bezige Bij, 2011
Omvang (in papieren druk): 524 blz.Nadere informatie over Delle Weel

Welke bronnen gebruikte Anjet Daanje bij het schrijven van Delle Weel?

Bekijk recepten van gerechten die in Delle Weel voorkomen en pagina’s uit het manuscript en de drukproef van Delle Weel.

Lees een fragment uit Delle Weel.

De pers over Delle Weel

Biblion (Jos Radstake):
De nieuwe roman van de opvallende schrijfster Anjet Daanje […] Een prettig leesbaar boek, met culinaire hoogtepunten, waarin fictie de werkelijkheid, die toch ook weer fictie is, dicteert. Een volumineuze, maar boeiende roman. Goed geschreven.

CJP:
Uitlezen. Daanje heeft meermaals bewezen een begenadigd schrijver te zijn. […] Ze toont aan dat ze ambitieuze keuzes maakt met haar verhalen, en dat valt te prijzen.

Nieuwslijn Magazine (Gerda den Hollander):
Delle Weel van schrijfster Anjet Daanje, waarin zij een heel mooi spel speelt met waarheid en verbeelding. […] Daar heeft Anjet Daanje een heel mooie maaltijd van gemaakt kun je wel zeggen, want het gaat heel veel over koken [...] Het gaat over allerlei filosofische zaken zoals hoe taal ontoereikend is om te communiceren. [...] Heel veel van dit soort gedachten, heel mooi [...] Een boek dat de moeite waard is, omdat je er nog lang over nadenkt.

Dagblad van het Noorden (Rudi Kamminga):
Het zou kunnen dat Anjet Daanje hier een reëel probleem aan de orde stelt. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat ‘de media’ een immer stijgende invloed hebben op de gedachten van mensen en er een angstaanjagende ‘kopieercultuur’ is ontstaan. […] De identificaties, projecties en identiteitsverwarringen zijn heel ingenieus met de verhaallijn verweven.

Wereldomroep (Gerda den Hollander):
De vrouwen hebben gemeen dat werkelijkheid en fantasie in hun leven door elkaar (gaan) lopen. Daarbij gaat de schrijfster zo bedreven te werk, dat alleen Delle als een bedacht personage voelt. […] De roman bevat veel interessante gedachten over realiteit en verbeelding en over de ontoereikendheid van taal als het om menselijk contact gaat. [...] Aan alles is te merken dat Daanje ervaring heeft met de schijnwereld van film en tv.

Schatzoeken naar boeken:
De schrijfster heeft in dit boek de verschillende verhaallijnen en de scheiding tussen feit en fictie als een ware kunstenares kunnen samenbrengen.

Leeuwarder Courant (Kristien van Santen):
Dat doet ze vaardig en de afzonderlijke verhaallijnen zijn boeiend [...]. Delle Weel blijft een plezierige leeservaring.

NRC Handelsblad (Janet Luis):
Door de hele roman heen zie je het spel met waarheid en verbeelding. […] Daanje laat haar verhalen naar alle kanten uitwaaieren.

Nederlands Dagblad (Mieke Wilcke-Van der Linden):
Behalve een roman over twijfels is Delle Weel ook een roman waarin de invloed van media en internet op de korrel wordt genomen. Vooral de televisie bepaalt wat echt is.

Lees meer recensies van Delle Weel.

terug naar winkel