Romans - Het lied van ooievaar en dromedaris Anjet Daanje
Sinds 1939 was Emily Brontës aantekenboekje met haar persoonlijke gedichten spoorloos, maar in 2021 werd het plots ter veiling aangeboden, en door musea aangekocht.
Gedigitaliseerde versie van het manuscript van Charlotte Brontës Jane Eyre: deel 1, deel 2, deel 3
Gedigitaliseerde versie van een eerste druk van Emily Brontës Wuthering Heights: deel 1, deel 2
Het huis Ponden Hall, met daarin de bibliotheek waar Emily Brontë waarschijnlijk onderzoek deed voor Wuthering Heights, en waar ook de vreemde bedstee (met een raampje erin) was die ze in haar roman gebruikte.
Trailer van To walk invisible, de BBC verfilming van de levens van de Brontës, uit 2016, geschreven en geregisseerd door Sally Wainwright
Foto’s van de set van To walk invisible. Voor de film bouwde men de pastorie in Haworth (het huis van de Brontës) natuurgetrouw na.
Website van het Brontë Parsonage Museum in Haworth, het vroegere huis van de Brontës
Website over de enige (omstreden) foto van de zussen Brontë
Blog waarop iedere dag wordt bijgehouden wat er over de hele wereld over de Brontës in de pers wordt geschreven, dat is verbazingwekkend veel
Gedigitaliseerde versie van het boek Modern domestic medicine van Thomas John Graham, een medisch handboek uit 1827 voor de gewone Brit, met daarin, in moderne ogen, vreemde, vergeefse behandelingen, zoals terpentijn en teerdampen om tuberculoselijders te genezen.
Foto’s van de crypte van St. Clement Church, King Square in Londen, met daarin oude lijkkisten.
Foto’s van de, met meer dan 950 18e en 19e-eeuwse lijkkisten gevulde, crypte van Christ Church with All Saints in Spitalfields. De foto’s werden gemaakt tijdens het archeologische onderzoek dat bij de restauratie van de kerk plaatsvond.
Het Deense volksverhaal uit Out of Africa van Karen Blixen, zoals je het behoort te vertellen, met tekening van de ooievaar (zie blz 527 van Het lied
II-209 II-210