Romans - Het lied van ooievaar en dromedaris Anjet Daanje

◄ In Wuthering Heights slaapt de verteller, Mr Lockwood, in een ouderwetse bedstee met een raampje erin, waardoor in zijn droom de geest van Cathy binnen probeert te komen. Emily Brontë kende waarschijnlijk
zo’n vreemde bedstee uit het landhuis Ponden Hall. Het raampje is er nog, het bed is een replica. (Foto: Aleks Marinkovic on Unsplash)
► Manuscript van het gedicht How long will you remain van Emily Brontë uit 1839, met in de kantlijn tekeningetjes die ze blijkbaar tijdens het nadenken over het gedicht gedachteloos maakte. (Document in bezit van Brontë Parsonage Museum)

◄ De Brontës bedachten in hun jeugd een zeer uitgebreide fantasiewereld, waarover ze speelden en schreven (met een veer en inkt) in zelfgemaakte miniatuurboekjes, zo groot als lucifersdoosjes. (document in bezit van British Library)
► Het 18e eeuwse Bacon familiegraf in St. Mary's Church in Redgrave met op elkaar gestapelde driewandige lijkkisten. De houten buitenkisten zijn inmiddels vergaan, wat je op de foto ziet zijn de loden omhulsels, daarin zit de houten binnenkist. (Foto: © Evelyn Simak (cc-by-sa/2.0))
II-205 II-206