Romans - Het lied van ooievaar en dromedaris Anjet Daanje

◄ Een van de oudste foto's van de pastorie in Haworth, het huis van de Brontë familie. De foto is een ambrotype, genomen vanaf de kerktoren, waarschijnlijk in 1857, 9 jaar na de dood van Emily Brontë, toen haar vader er nog woonde. Emily's kamer was de kleinste kamer van het huis, het raam zat direct boven de voordeur. (Foto in bezit van Brontë Parsonage Museum)
► De pastorie in Haworth, het huis van de familie Brontë, zoals het er nu uitziet (Foto: Ian Pudsey, via Wikimedia Commons)

◄ Een ambrotype-foto waarschijnlijk genomen in 1857. Links de pastorie van Haworth, het huis van de Brontë familie. Rechts de oude kerk, daar tussenin lag het kerkhof. (Foto in bezit van Brontë Parsonage Museum)
► Het familiegraf van de Brontës is onder de vloer van de nieuwe kerk in Haworth, naast het altaar. Bij het afbreken van de oude kerk, in 1879, werd het graf bedekt met een laag beton. In de vloer, direct boven het graf, is deze plaquette gemetseld. (Foto: Robert Linsdell from St. Andrews, Canada, via Wikimedia Commons)
II-201 II-202