Recensies - Het lied van ooievaar en dromedaris Anjet Daanje
na: een roman die bestaat uit elf novellen, die je meermalen midscheeps raakt, die wat je gewend bent van literatuur op losse schroeven zet, die tintelt van de literaire durf en die je waarlijk nieuwe ideeën aan de hand doet – dat maak je zelden mee. Misschien maar één keer.

Lees het volledige artikel op een andere website.
———
Het Parool, 2 juli 2022, door Dirk-Jan Arensman

De 36 beste boeken om deze zomer op vakantie te lezen

[...] Na haar doorbraak met De herinnerde soldaat (2019) stort Anjet Daanje zich in haar op de Bröntezussen geïnspireerde tiende roman op het lange naleven van Millicent en Eliza May Drayden. Mysterieuze schrijfsters van wie de laatste in de openingsscènes op 12 december 1847 al is overleden, maar wier geest(en) 160 jaar en dik 650
pagina’s voortspoken. In elf hoofdstukken met aan hun leven en werk verbonden personages, van bekvechtende biografen en victoriaanse seancezwendelaars tot 20ste-eeuwse natuurkundigen. Woest ingenieus, hoogst meeslepend.

Lees het volledige artikel op een andere website.
———
Gerdien Verschoor, 17 juli 2022

[...] Dat belooft wat voor de toekomst, en Eliza May Drayden is dan ook het personage dat alle volgende personages in dit prachtige boek verbindt. [...] Ieder hoofdstuk begint met fragmenten uit biografieën over Eliza May en met fragmenten van haar gedichten, en zo, uit het werk en het leven van vele anderen, kun je je eigen beeld scheppen van een schrijfster die steeds meer deel uit begint te maken van je eigen leven, meer dan 600 pagina’s lang.
Maar in deze roman vinden we de eenheid van de
V-507 V-508