Recensies - Veelvuldig en alleen Anjet Daanje
Touchthesky.nl, 20 augustus 2005, door Pauline van der Lans

Het is zo’n intrigerend gegeven en de personages zijn zo helder uitgewerkt, dat je wel móet doorlezen. Ook wil je weten wat er nou precies gebeurd is, want dat er iets ergs gebeurd is, dat is meteen al duidelijk. Iemand blijft niet voor niets in zijn gloriejaren de hele dag in bed liggen. De luchtigheid waarmee Daans familie en vrienden op deze beslissing reageren doet vermoeden dat zijn gedrag dus alom geaccepteerd is. Sterker nog, dat hij gezien de omstandigheden niets anders kan.
Je wordt als lezer wel aan het werk gezet: het hele boek is in de tegenwoordige tijd geschreven, inclusief de flashbacks en dat is soms verwarrend. Ook lopen realiteit en fantasie door elkaar heen waardoor je het spoor even bijster raakt, maar als je goed op blijft letten dan ben je zo weer bij de les.
Wat prachtig uitgewerkt is, is de ontknoping van het drama. Steeds denk je dat je er bent, maar nee hoor. Het boek krijgt hierdoor iets van een
psychologische thriller, maar is het niet helemaal. Het accent ligt meer op de werking van de menselijke geest, het willen vergeten maar niet kunnen, het willen hebben van iets (Floor) en er alles aan doen om dat ook te krijgen. Meegezogen worden door je eigen overactieve mind en jezelf en anderen daar gek mee maken.
Een boek waar je tijd en rust voor moet hebben.
Thuis op de bank of op vakantie. Maar kijk uit in Bretagne...

Bekijk de volledige recensie op een andere website.
———
Het verband tussen mijn dagen, 4 augustus 2006, door jwl

Als er ooit een dvd-speler in huis komt, is één van de eerste dvd's die ik koop de film Rashomon van Akira Kurosawa. Ik herinner me zeer onder de indruk te zijn geweest toen ik deze film de eerste maal in de bioscoop zag. [...] In flashbacks krijgen
V-37 V-38