Recensies - Delle Weel Anjet Daanje
haar/zijn verschenen werk, bredere belangstelling verdient. De prijs bestaat uit een geldbedrag en een klein plastiek in brons van de kunstenaar Dick van Wijk.
In het verleden is de prijs gewonnen door auteurs als Tommy Wieringa, Adriaan Jaeggi, Arthur Japin, Joke J. Hermsen en Esther Gerritsen. Johan de Boose won de Halewijnprijs 2011.
Genomineerden voor de Halewijnprijs 2012 zijn: Alfred Birney, Anjet Daanje, Ellen Heijmerinkx, Stefan Hertmans, Jan van der Mast, Marita de Sterck, Peter Terrin en Anton Valens. [...]
[De winnaar is inmiddels bekendgemaakt: de young-adultschrijfster Marita de Sterck heeft de Halewijnprijs 2012 gewonnen.]
———
Lezen is als voedsel, 30 maart 2013, door Sandra

Delle Weel van Anjet Daanje is uitgelezen gisteravond. Een zeer goed boek! Best wel een aanrader. [...]
Het boek is nooit saai, het leest als een trein. Het
doet je nadenken. Het is een erg hedendaagse roman.
Ik was eerst wat terughoudend omdat het ging over een TV serie en ik dus al niet hou van TV, maar het gaat over veel, veel meer dan dat. Het gaat over dat mensen dènken dat wat er op TV getoond wordt écht is en zich daar mee gaan moeien. Hoe mensen denken dat ze moeten leven als een personage of zo zouden willen zijn. Hoe ze zich verlagen tot handelingen die ze anders nooit zouden doen. Omdat het zo getoond wordt in de serie.
De auteur Anjet Daanje was mij niet bekend, maar ik ben nu wel benieuwd hoe haar andere boeken zijn. Ze kan zeer goed schrijven. [...] Lezen, die handel.

Lees de volledige recensie op een andere website.
V-247 V-248