Anjet Anjet Daanje
De januarikuur die in 2005-2006 als internetfeuilleton op deze site verscheen.
In de loop van de jaren schreef Anjet Daanje ook verschillende verhalen die in bekende literaire tijd-
schriften zoals Vrijstaat Austerlitz en Bunker Hill werden gepubliceerd. Haar verhalen zijn verzameld in de verhalenbundel Haken en ogen (e-book: alleen te koop in het winkeltje op deze website)

Hoewel Anjet Daanje ooit in haar jeugd begon met het schrijven van scenario's voor amateurhoorspelen en later voor twee amateurspeelfilms, schreef zij in de jaren daarna uitsluitend proza. Totdat in 2002 regisseur Hanro Smitsman haar benaderde, en haar vroeg om vijf pagina's van haar roman Suikerbeest tot een scenario voor een korte film om te werken. Dat scenario werd in 2003 door Hanro Smitsman verfilmd onder de titel Dajo. In 2004 en 2006 verfilmde hij nog twee scenario's voor korte films van haar hand: Engel en Broer en Raak.
In 2006 verfilmde regisseur Erik de Bruyn De getuige, en in 2007 verfilmde regisseur Boris
Paval Conen Ongezien, eveneens scenario's voor korte films van Anjet Daanje.
Eind 2010 draaide de eerste lange speelfilm waarvoor Anjet Daanje het scenario schreef in de bioscopen: Schemer geregisseerd door Hanro Smitsman. Daarnaast heeft Anjet Daanje een 7-delige dramaserie geschreven: De geheimen van Barslet, geregisseerd door Boris Paval Conen. De televisieserie werd in het najaar van 2012 door de NTR en de NCRV op Nederland 2 uitgezonden.

Haar volledige werk is verkrijgbaar, als paperback, e-book, dvd, of via streaming. Gedetailleerde informatie (prijs, vorm, welke winkel etc.) is te vinden in haar virtuele boekwinkeltje.

Contact met Anjet Daanje? Klik hier.
I-5 I-6