Anjet Anjet Daanje
2023 kreeg zij de Constantijn Huygens-prijs toegekend voor haar gehele oeuvre.

Hoewel Anjet Daanje ooit in haar jeugd begon met het schrijven van scenario's voor amateurhoorspelen en later voor twee amateurspeelfilms, schreef zij in de jaren daarna uitsluitend proza. Totdat in 2002 regisseur Hanro Smitsman haar benaderde, en haar vroeg om vijf pagina's van haar roman Suikerbeest tot een scenario voor een korte film om te werken. Dat scenario werd in 2003 door Hanro Smitsman verfilmd onder de titel Dajo. Daana werden er nog vier scenario's voor korte films van haar door verschillende regisseurs verfilmd.
Eind 2010 draaide de eerste lange speelfilm waarvoor Anjet Daanje het scenario schreef in de bioscopen: Schemer geregisseerd door Hanro Smitsman.
Daarnaast heeft Anjet Daanje een 7-delige dramaserie geschreven: De geheimen van Barslet, geregisseerd door Boris Paval Conen.
De televisieserie werd in het najaar van 2012 door de NTR en de NCRV op Nederland 2 uitgezonden.

Anjet Daanjes volledige werk is verkrijgbaar, als paperback, e-book, luisterboek, dvd, of via streaming. Gedetailleerde informatie (prijs, vorm, welke winkel etc.) is te vinden in haar virtuele boekwinkeltje.

Contact met Anjet Daanje? Klik hier.
I-5 I-6